måndag 23 augusti 2010

Valtemperaturen höjs!

Nu händer det grejer i kampen.

SvD presenterade i helgen en ny väljarundersökning där partiernas inbördes förändringar inte är statistisk säkra, men där förändringarna mellan blocken är det. Alliansen leder med massor - över 7%.

s-blogg portalen är man som vanligt oerhört irriterad över undersökningar som inte visar övertag för vänsterexprimentet. Genomgående skylls det på riggade undersökningar och så vidare. Tröttsamt.

Särskilt intressant med SvDs undersökning är att pensionärer med stor övervikt är för Alliansen!
"Allianspartierna övertag på oppositionen är 19 procentenheter bland pensionärerna. De borgerliga stöds av 57,3 procent och de rödgröna av 38,3%".
Det kom i vart fall för mig som något av en förvåning. Vi har ju pumpats fulla under mandatperioden av att pensionärer gått till storms mot orättvis beskatting och liknande. Orsaken till detta är förstås att den pensionärsorganisation som hörs mest, PRO, ju är lika stor del i (s) valmaskineri som LO. Idag skrivs det också:
"Man skulle aldrig ha infört skillnader i skatt på lön och pension. Det har vi drivit under hela mandatperioden, ända sedan jobbskatteavdraget infördes. Pensionärerna har upplevt det som orättvist och orättfärdigt, säger PRO:s ordförande Curt Persson till SvD.se."
"Pensionärerna" alltså, inte "Våra medlemmar" eller kanske ännu hellre "Vi-här-på-kansliet-som-är-kompisar-med-Mona-och-Tomas-Östros".

Vidare är Tomas Bodström ute och simmar när han i radio inte ville låta sig drogtestas. Beatrice Ask var med i samma program och gick glatt med på testet. Nu tror jag inte att Bodström hade rökt på före programmet, men hur tänker karl, som ju är för att man ska kunna drogtesta (visserligen på frivillig basis) men ändå avböjer själv med hänvisning till att det är "för personligt"? Nog förstår en så driven politiker som TB att det kommer att bli en anka av den här fjädern?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar