tisdag 31 augusti 2010

(s) hederskodex

Med anledning av att tunga socialdemokrater som Kjell-Olof Feldt och Björn Rosengren öppet kritiserar (s) och Mona Sahlin, skriver Lena Mellin i Aftonbladet om den hederskodex som finns i partiet; att benhårt tro på valseger och att aldrig kritisera partiledningen.

Den som - liksom jag - dagligen tittar in på s-bloggarna kan inte annat än hålla med om att hederskodexen finns och inte bara det - att den är stark.

I kommentar efter kommentar hyllas Mona och övriga företrädare som till exempel Tomas Östros. Kräftgången i opionionen beror enbart på högervinklingar i media, till och med SVT (!) beskylls för att gå i Alliansens ledband. "Aldrig ställs en obekväm fråga till till en företrädare för Alliansen" och så vidare och så vidare.

Att det skulle vara fel på politiken - eller kanske samarbetet med framför allt (v) - får inte knystas. Om någon, som ju faktiskt var fallet med RUT häromsistens, dristar sig att anmäla avvikande mening dras det hårt i kopplet och dissidenten motas snabbt in i fållan.

Det skall onekligen bli spännande att följa s-bloggarna veckorna efter valet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar