tisdag 10 augusti 2010

Hycklare och skitsnackare!

Svd skriver idag om kända RUT-motståndare som själva minsann använder sig av städhjälp - och gör avdrag för det i deklarationen.

Ett exempel är Gumman i lådan - FI-Gudrun Schyman.

- Jag ser ingen motsättning i det. Det finns många saker som jag inte tycker är bra och som jag vill ändra på, där vi har en politik för att förändra och det här är ett område, säger hon till SVT Rapport som föklaring till att hon anväder sig av RUT.

På Fi's web-plats skriver hon (den 10 mars i år) att "Dessutom så tror jag att det är viktigt att folk städer sin egen skit, men det är ju en högst privat åsikt". "Folk" alltså, inte eliten, som hon räknar sig till. Självklart ska hon kunna köpa en piga.

Jag har tagit en skärmdump av sidan om det nu är så att hon går in och tillrättalägger websidan. Historierevisionister finns det som bekant gott om på vänsterkanten...

5 kommentarer:

  1. Sådan är socialismen, eller åtminstone socialisterna.

    SvaraRadera
  2. Om man ska städa sin egen skit ska man förstås göra det vare sig set finns rut-avdrag eller ej. Man tar fram dammsugaren eller fönsterputsen och gör rent, och det blir ingen faktura att skylla på.

    SvaraRadera
  3. Att leva som man lär eller tvingar andra att göra har alltid varit omöjligt åt vänsterhåll.

    SvaraRadera
  4. så om jag anser att att skatten i allmänhet är för hög/låg är det bara att betala det jag tycker utan hänsyn till vad skattelagstiftningen säger. Om jag vill förändra så gör man det genom demokratiska beslut, som gäller alla. Jag anser till exempel att om man ser TV betalar man TV-licensen även om man tycker illa om den...

    SvaraRadera
  5. LeBe,
    Att jämföra med skatter, vilka är lagstiftande och tvingande, går inte.

    Här talar vi om en politiker som med hög svansföring snörper på munnen åt folk som inte kan städa undan sin egen skit, och sedan köper hon en piga själv. Om det är så danande och bra att städa själv, som hon påstår, jamen gör det själv då!

    SvaraRadera