tisdag 29 juni 2010

Om valfrihet på s-bloggar...

Att läsa Humorsiten är alltid lika förvirrande. Man tänker liksom rätt, men sen drar man fullständigt knasiga slutsatser.

Idag skriver till exempel Magnus Holst under rubriken "Högeralliansen forcerar igenom sin politik medan media fokuserar på partiledarpopularitet" att valfrihet är bra, men ... nä, ändå inte.

Det handlar för tillfället om bilprovningen, som jag för övrigt skrivit om här. Att avmonopolisera bilprovningen är enligt Magnus fel, därför att det skapar en "ångest för att välja fel" och "en rädsla för vad det andra valet skulle gett oss"...

Men det är ju det som är själva vitsen med att det inte finns ETT företag som levererar en tjänst eller vara. Om du inte är nöjd med priset, servicen, utseendet på lokalerna eller att personalen är snorkig eller whatever, så kan du nästa gång välja något annat företag!

Varför kan inte Magnus dra konsekvensen av sitt resonemang och förespråka en sorts falukorv, en sorts rödvin, en sorts makaron och en sort av allt annat! Och självklart ska det sitta en självgod know-it-all-sosse och bestämma vad och i vilken kvantitet och kvalitet vi skall efterfråga dessa varor.

Magnus avslutar förresten sin drapa med "Det är hög tid att ta tillbaka det Sverige som fungerade utmärkt innan 2006. Det är hög tid att byta regering."

Tja, att politiken som fördes innan 2006 inte var en hit och att det var hög tid att byta regering, det var ju just det väljarna till sist insåg och gav (s) respass från Rosenbad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar