fredag 3 september 2010

Greger Hatt

har varit talskrivare åt både Ingvar Carlsson och Mona Sahlin. En riktig höjdare inom socialdemokratin således, som trots detta röstade på Alliansen i förra valet.

På Newsmill skriver han - mycket, mycket, bra - om detta och om det faktum att han nu, efter ett halvt liv i (s), gått över till Centerpartiet.

Hela texten ska läsas för sällan har (s) problem sammanfattats så klart, tydligt och pedagogiskt.
Jag har sagt till alla sossar som velat lyssna sen förra valet att (s) behöver skaffa sig en egen Anders Borg, i bemärkelsen en person som systematiskt driver fram idéförnyelse. Men istället för att ta sig an det och gå på djupet har man gått in i uppfinnarverkstan för politiska ord. Arbetslinje och jobbskatteavdrag har då blivit "pensionärsskatt," trots att regeringen sänkt skatten för pensionärer mer än den förra. Nödvändiga reformer av rehabiliteringskedja och sjukförsäkring blir "slag mot de cancersjuka," när sjuka misshandlats av självtillräckliga stuprörssystem i decennier. En marginell sanering i den vildvuxna floran av statligt ägande, där staten fortfarande är störst ägare på Stockholmsbörsen, blev "utförsäljning av vår gemensamma egendom." En tiodubbling av antalet miljöbilar blev "passiv miljöpolitik."


Som sagt, hela ska läsas. Av alla.

1 kommentar: